CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 31 december 2009

Ny virkad sjal

Lilla dottern ville ha en egen virkad skal så jag gjorde en till av garnet från hemlispaketet. Har virkat med fina virknålen jag fick i samma paket, 6,5, Jag kollade på dessa stickor/virknålar häromdagen och ångrar att jag inte köpte några små strumpstickor. Jag har bara 4,5 och det skulle kanske vara bra att ha 2-3. Får försöka göra det nästa gång jag är in på stan. Jag gillar märket så jag vill gärna ha flera olika stickor och virknålar. Det gör jätteont i handen om man virkat med denna virknål och sedan tar en i metall/plast.
Iaf blev dottern nöjd (fattas bara annat så fin den blev haha) och har använt den nu på morgon =)

söndag 27 december 2009

Så fina färger


Vad fin den blev min virkade sjal av garnet från hemlispaketet. Det gick åt bra precis ett nystan så jag har ett kvar och kan göra ngt av =) lilla dottern vill ha en egen sjal så kanske blir det en minisjal till henne =)

lördag 26 december 2009

Sjal och stickade mössor


Detta blev det av de snygga garnen jag fick i mitt hemlispaket. En virkad sjal och 2 olika mössor. Så snyggt. Jag har ännu inte lärt mig sticka mössor så det är faktiskt min arbetskamrat som stickat dom men jag har virkat sjalen =) Dottern som fick detta är riktigt nöjd. Tack återigen till min hemlis så skickade så fina garn!

tisdag 22 december 2009

Ingen stiltje här inte

Nu är alla måsten över så nu är det roligt att pyssla igen. Håller på med en sjal till stora dottern av det röda och vita garnet jag fick i hemlispaketet. Började med en Tony Irving sjal till mig av andra garnet i paketet men har repat upp för det blev inget bra. Under julhelgen ska jag börja om igen. Min arbetskamrat har stickat 2 olika mössor till stora dottern av samma garn som jag gör sjalen av så hon får lika. Så fint. Ska ta bild när sjalen är klar på både mössor och sjal. Spännande.

God jul till er alla!!

torsdag 17 december 2009

skam den som ger sig


Nu har jag två st tofflor som sitter som en smäck på mina fötter. Lovely.


Så här gjorde jag denna gång:

4 lm till en ring, 8 fm i ringen, 2 fm i varje maska,
1 fm, 2 i nästa
2 fm, 2 i nästa
slut varje varv med sm och lm
fortsätt nu med fm i spiral
när du gjort så det täcker tårna, minska 4 m jämt fördelat över varvet
fm tills du kommit fram till din vrist.

virka nu i hästskoform fram och tillbaka tills det täcker hälen.

Virka ihop kanterna mot varandra med fm.

2 varv fm runt vristen


virka volankant:

gårdagens nöje


onsdag 16 december 2009

Mitt fina hemlispaket!


Hemlispaket

Har fått ett helt underbart hemlispaket från min hemlis. Tack så hemskt mycket! Ska skynda mig att ladda kameran så det förevigas innan jag använder det. Vill dock sätta tänderna i garnet pronto. Helt underbara nystan, precis i min smak!! en helt underbar virknål, har en annan stl i just den modellen och den älskar jag, så det var kanon. Nu har jag 2 st. Ska kolla in beskrivningar som oxå var med i paketet, om det är ngt jag klarar av att göra =). Tack så hemskt mycket till min hemlis, blev jätteglad!!

söndag 13 december 2009

En riktigt bra julutlottning

http://mikaelastigsdotter.blogspot.com/2009/12/en-riktigt-fin-julutlottning-har-pa-min.html

Kolla in och försök vinna så du lyser upp dina mörka vinterkvällar med en härlig bok =)

onsdag 9 december 2009

Julswapspynt

Nu har 2 fina paket från julswapspyntsbytet som jag anmälde mig på anlänt. Ska ta bild när allt kommit så jag får föreviga allt fint som dom i min grupp gjort. Jag har postat mina idag, hoppas de kommer gillas.. lite nervöst är det allt. Tänk om det är fult och inte duger :S jag är jättenervös att visa mina saker för folk, alltså ge bort dom, för att jag vill inte att folk ska ogilla det. Och så anmäler jag mig till en sådan här sak haha. Knas. Men det är gjort med värme iaf =)

torsdag 3 december 2009

virkade tofflor till mig

Har använt mitt fina garn från garn & te-bytet. Älskade det garnet. Tror jag måste maila henne och fråga var hon köpt det. Vill ha fler haha.
Nu känns det som att jag inte har ngt att göra.. benvärmarna är klara, handledsvärmarna är klara, det enda som fortfarande bara är 2 cm är dotterns klänning. Började på strumpor igår kväll till lilla dottern. Hann inte så mkt för jag fick repa upp några ggr *sur* det är samma garn som benvärmarna för det är så mkt kvar av det nystanet. Blir det ngt kvar av det kanske jag gör tofflor oxå =)

onsdag 2 december 2009

Stickade benvärmare




Nu är dom äntligen färdiga. Har använt grönt melerat garn som jag köpt på coop, har tyvärr inte kvar banderollen så jag vet inte vad det är. Resårstickning på strumpstickor nr 4. Lade upp 48 maskor på 4 stickor (12 på varje). Passar kanon på henne som snart är 4 år. Vad man tycker om att de är olika är väl en smaksak, jag tycker det är snyggt iaf =)